Private video optagelser fra EM'92

Kør med i spillerbussen efter gruppesejren over Frankrig, besøg omklædningsrummet efter semifinalesejren over Holland sammen med Prins Henrik og Kronprins Frederik og kom med til middag i restauranten og i massagerummet på hotellet – og flyv med hjem fra EM-sejren i 1992!

 

Se klip fra de private video-optagelser fra EM-slutrunden i juni 1992. Optagelserne var en fantastisk souvenir for alle i truppen – spillerne, trænerne, sundhedssektoren, administratorerne og sponsorerne. De er optaget af repræsentanten for DBUs daværende hovedsponsor, Søren Bang Rasmussen fra Mejerierne, der var ansvarlig for koordineringen af landsholdets reklame aktiviteter for sponsoren, og derfor fast rejste med landsholdet i en årrække.

 

På Ligalandsholdets træningstur til Dubai i februar 1992 havde Søren købt et lille, smart videokamera – vi taler mange år før digitalkameraerne blev hver mands eje – som han tog med på sin pludseligt arrangerede sommerferie i juni 1992; til EM-slutrunden i Sverige.

 

Søren og hans videokamera var uadskillelige under hele ferien med resten af truppen. Faktisk virkede det som om, Søren så det meste af Sverige gennem linsen på sit kamera, og han blev i al venskabelighed mobbet med sit afhængighedsforhold til det lille apparat i de tre uger i Sverige. Det ses blandt andet i et kort klip med Peter Schmeichel.

 

Efter slutrunden var der ingen, der drillede ham mere. Vi var faktisk ret taknemmelige, da han sendte os alle i truppen en video hver med en times optagelser med titlen 'min sommerferie 1992'.

 

Vi giver dig nu chancen for at kigge med i de private optagelser, hvor du kan se spillerne spille minigolf som mental afslapning efter nederlaget til Sverige, komme med til fællessang i spillerbussen på vej fra Malmø tilbage til hotellet i Ystad efter den afgørende gruppesejr over Frankrig og se landstræner Richard Møller Nielsen udsætte sengetiden efter sejren.

 

Du kommer med i omklædningsrummet efter maraton-semifinalen mod Holland, hvor truppen får besøg af HKH Prins Henrik og HKH Kronprins Frederik og igen efter finalesejren over Tyskland, hvor spillerne tager Richard Møller Nielsen en tur ind under bruseren.

 

Og endelig er der optagelser fra chartermaskinen hjem fra Göteborg til København den følgende formiddag, hvor du ser den ene af de F16-jagere som eskorte, og den fantastiske modtagelse i lufthavnen, på ruten ind til Københavns Rådhus og den rød-hvide menneskeskare på Rådhuspladsen.

 

Optagelser er identiske med dem, kameramanden og DBU har stillet til rådighed for DR og brugt i DR2-programmet 'Landsholdets historie' samt i biograf- og DVD-filmen 'Og det var Danmark':

 

 

    Privatoptagelser fra EM-slutrunden 1992

Privatoptagelser fra EM-slutrunden 1992

Videofotograf: Søren Bang Rasmussen

Se interview

Copyright: Søren Bang Rasmussen, Mejerierne, og DBU Kommunikation