Henning Munk Jensen

Henning Munk Jensen tilhørte generationen af landsholdsspillere, der var aktive under de gamle amatørbegreber, i de første år med udenlandsprofessionelle på landsholdet og perioden inden det berømte ”80’er hold”.

 

Han debuterede på et slags Ligalandshold 30. november 1966 med et 0-2 nederlagt til Holland, og skulle vente yderligere halvandet år, inden han fik en stamplads på landsholdet. Det blev til en stabil periode på to år, inden han valgte at forlade AaB til fordel for en professionel karriere i PSV Eindhoven i 1970. Det betød et midlertidigt farvel til landsholdet, indtil DBU i 1972 ophævede unionens selvbestaltede begrænsning mod at benytte udlandsprofessionelle spillere på landsholdet.

 

Den faste plads i landsholdets midterforsvar fik han imidlertid først tilbage i 1974, efter han vendte hjem til AaB. I vinteren 1977/78 skiftede han Aalborg ud med Frederikshavn i 2. division, som han repræsenterede i sine sidste seks landskampe. Hennings Munk Jensens sidste kamp i rødt og hvidt var en EM-kvalifikationskamp mod England den 20. september 1978, som England vandt 4-3 på blandt andet to scoringer af Kevin Keegan, en scoring med hånden af Everton-centerforwarden Bob Latchford samt Liverpool-backen Phil Neal, mens Allan Simonsen, Frank Arnesen og anfører Per Røntved scorede de tre danske mål.

 

Gik til stålet…

47.600 tilskuere i den daværende Købehavns Idrætspark så Henning Munk Jensen spille sin landskamp nummer 62 med Kurt Nielsen som landstræner sammen med tre af de spillere, der få år efter skulle blive en del af fundamentet på Sepp Pionteks berømte landshold, der skabte respekt for dansk landsholdsfodbold ude i verden; Allan Simonsen, Frank Arnesen og Søren Lerby. ”Han var en hård forsvarsspiller, han gik virkelig til stålet”, husker AaBs nuværende sportschef Lynge Jacobsen om sin holdkammerat. ”Man kan vel sige, at han var en langsom spiller, der levede på sin placeringsevne”, udtrykker landsholdets mangeårige materialemand og sekretær, Simon Rasmussen, det lidt mere diplomatisk om centerforsvareren, der altid var god for nogle frispark.

 

Henning Munk Jensen, 61 år, er i dag pensioneret folkeskolelærer, og tilbringer det meste af sin tid i huset i Spanien. Tilknytningen til AaB og fodbolden har han bibeholdt, og fungerer til tider i en repræsentativ funktion overfor danske og udenlandske gæster ved klubbens kampe i Superligaen.