#8, Danmark 2-3 Brasilen, 3. juli 1998

Danmark var for første og hidtil eneste gang i kvartfinalen ved VM. Modstanderen var ingen ringere end de forsvarende verdensmestre fra Brasilien. Godt nok havde Danmark aldrig tabt til Brasilien, men sejrene over brasilianske amatører ved OL i 1972 og et brasiliansk reservehold i 1989 ved DBU’s 100 års jubilæumsturnering var ikke at sammenligne med udfordringen på Stade de la Beaujoire i Nantes. Sejren over Nigeria i ottendedelsfinalen, og ikke mindst spillet, havde imidlertid givet Danmark troen på, at Brasilien kunne besejres.

Bo Johansson havde naturligt nok valgt samme startformation som mod Nigeria. Denne gang gik der imidlertid kun 1½ minut, før Danmark var foran! Peter Møller fik energisk tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet. Inden Brasilien nåede at dække op, var Brian Laudrup sendt ned mod baglinjen, en aflevering skråt bagud, hvor en fremadstormende Martin Jørgensen havde timet sit løb perfekt og scorede sit første mål på landsholdet. Men Brasilien havde i modsætning til Nigeria ikke undervurderet Danmark, så den tilsvarende chokeffekt udeblev. Og så havde Brasilien Ronaldo. Han formåede ikke selv af score men stod derimod bag de afgørende afleveringer til Bebetos udligning og Rivaldos scoring til 2-1. Brasilien virkede herefter til at have fuld kontrol over kampen, og da danskerne gik til pause, var det bestemt ikke forventningen, at tilskuerne ville få en ligeværdig anden halvleg. Men der gik åbenbart noget galt for Roberto Carlos i pausen, for hans akrobatiske forsøg på at saksesparke en høj bold ud af feltet mislykkedes totalt. Den hoppende bold tæmmede Brian Laudrup med brystet, hvorefter den blev tordnet op i målhjørnet! Fantastisk scoring, der blev fejret på tilsvarende fantastisk vis liggende på siden med armen under hovedet! Den brasilianske dominans forsvandt herefter ud af kampen, selv efter at Rivaldo med sin anden scoring igen havde sendt Brasilien på vinderkurs. Med lidt held kunne Marc Rieper have udlignet, da Thomas Helveg spillede ham fri foran mål, eller da han i slutminutterne ramte overliggeren med et hovedstød. Men heldet var ikke på Danmarks side i de situationer, så Brasilien kunne ånde lettet op og se frem mod semifinalen.

Begge hold modtog stående bifald fra publikum, der havde været vidne til en flot fodboldkamp mellem to teknisk gode mandskaber. Specielt Michael Laudrup modtog mange klapsalver, da han inden VM-slutrunden havde annonceret sin afsked med topfodbold. Den sidste landskamp ved VM, ville også blive hans afskedskamp. Og intet kunne være mere passende end en forrygende kvartfinale mod verdensmestrene. Noget overraskende var dette også tilfældet for Brian Laudrup, der få dage efter også bekendtgjorde sin afsked med landsholdet. En epoke med brødrene Laudrup var slut, men to af Danmarks bedste spillere tog en værdig afsked med landsholdet og sluttede på toppen.